La 10k de Vilafranca, al top de les curses

0
2146

Dilluns es presentava l’edició 2018 de la cursa 10k de Vilafranca, que en pocs anys s’ha situat entre les millors carreres que s’organitzen, segons el portal RunOpinion. Li dona 8,2 punts sobre deu possibles. I com que la filosofia, segons la regidora d’Esports Anna Doblas, és no tocar el que està bé, doncs la que es disputarà el diumenge 28 de gener no presenta novetats. Serà una cursa urbana de deu quilòmetres, sobre un circuit planer ideal per fer bones marques, al qual es donaran dos tombs. Fondistes Penedès fa una crida per tenir una vuitantena de persones voluntàries, que ajudin en la inscripció, talls de carrers, etc. La cursa començarà a les 11 del matí i hi haurà animació musical en quatre punts estratègics: font de Sant Magí, benzinera Penedès, carrer Comerç i carrer Amàlia Soler. Les inscripcions, al preu de deu euros, es poden fer fins al mateix dia de la cursa, per bé que qui la faci abans del 22 de gener obtindrà una samarreta de regal.

Aquest cop es rebaixa lleugerament el límits d’inscripcions a 1.700, entre les quals s’espera que repeteixi el plusmarquista de l’any passat, Carles Castillejos (29′ 58”), i també el penedesenc Ibrahim Chakir, que enguany ha corregut la distància en 29′ 4”. L’any passat van acabar la cursa 1.553 atletes, dels qual 25% eren dones i el 47% de la vegueria Penedès.

Mitja hora abans de la 10k es farà la segona edició de la mini-10k, la cursa solidària d’un quilòmetre de recorregut pel centre de Vilafranca, enguany a benefici de l’Associació La Bombolla de la Martina, que es dedica a recaptar fons per a la investigació de les malalties estranyes i també per ajudar a pagar tractaments, teràpies i logopedes d’una nena penedesenca que en pateix una. El preu d’inscripció és de dos euros.

Més informació a www.10kvilafranca.org.

FER UN COMENTARI