Aquest migdia s’ha inaugurat oficialment la Xarxa d’Autocaravanes – RV Penedès Sites & Vineyards, formada per dotze àrees de pernocta per vehicles recreatius (autocaravanes, campers i furgonetes) en dotze municipis de l’Alt Penedès. La iniciativa ha estat impulsada pel Consorci de Promoció Turística del Penedès i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments participants.

La dotzena de municipis que compten amb àrea per a RV són: el Pla del Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Foix Vilafranca i Mediona, aquest últim a punt d’inaugurar-la.

El projecte va començar el 2016 i poc a poc s’hi han anat sumant municipis; en total ha tingut un cost de 208.000 euros, 190.000 dels quals han estat aportats per la Diputació de Barcelona, mentre que la resta els han afrontat els ajuntaments que s’han sumat a la iniciativa.

Durant la presentació, celebrada a l’àrea de Sant Martí Sarroca, Ramon Riera, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès ha explicat que la Xarxa d’Autocaravanes és una nova eina que es posa al servei del turisme i ha destacat com els vehicles recreatius són un sector a l’alça que porta visitants i oportunitat de negoci que promou la desestacionalització. A més, ha posat l’accent en que es tracta d’un projecte viu i obert a la participació de més municipis. Riera ha anunciat que a partir d’ara el Consorci treballarà per donar a conèixer la xarxa i ha animat a tots els municipis a fer el mateix: “Tenim l’eina, ara cal fer-la rendible i promocionar-la arreu”, ha reblat.

Per la seva banda, Juan Luis Ruiz, Diputat Delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona,  ha apuntat que iniciatives com aquesta estan molt alineades amb la manera de treballar de la institució que ell representa “perquè fomenta un turisme sostenible tant en l’àmbit mediambiental, com en el social i l’econòmic” i ha subratllat l’impacte econòmic del turisme: “L’any 2018 la despesa en turisme a la província de Barcelona, descomptant Barcelona, va ser de 2.500 milions d’euros”.

Finalment, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha posat en relleu la importància que els municipis puguin treballar en xarxa i anar plegats per generar sinèrgies positives pel territori.

FER UN COMENTARI