Els 12 pisos tutelats per a ancians del cine Victòria, per Fires de Maig

0
1113

L’empresa concessionària Rogasa afirma que la seva previsió és poder lliurar a l’Ajuntament de Vilafranca el 30 d’abril l’obra acabada dels dotze pisos tutelats per a gent gran que s’estan construint a la cantonada del carrer Migdia amb passatge Alcover, allà on fa trenta anys hi havia hagut el cinema Victòria.

El bloc tindrà entrada pel carrer Migdia. Hi haurà ascensors i escales i la zona comunitària, amb sala d’estar, bugaderia i terrassa, seran al tercer pis. Els pisos tindran entre 40 i 68 m2, amb una o dues habitacions, la cuina integrada al menjador, i tot està pensat per a persones grans. Per exemple, la fogons i marbre de la cuina estaran a 85 cm de terra (l’habitual és a 90) i el telèfon de la dutxa estarà penjat en una barra que podrà regular-ne l’alçada. De la gestió dels pisos, que són per a gent gran autònoma, se n’encarregarà la Fundació Amàlia Soler, que disposarà d’una clau mestra de cada pis, per cas de necessitat, i també visitarà diàriament l’equipament.

En els propers mesos, l’Ajuntament haurà de determinar les bases per adjudicar els pisos (ingressos, empadronament, autonomia). Els baixos, que tindran un ús d’equipament encara per determinar, no estaran fins d’aquí a dos anys.

Actualment, l’Ajuntament disposa de 96 habitatges socials, més 16 que entraran en servei properament. A més, la Fundació Amàlia Soler en gestiona 19 al carrer dels Ferrers, aviat s’encarregarà d’aquests 12, més els 11 de la Casa Via (rambla Nostra Senyora). Per això, el regidor de Serveis Socials Ramon Zaballa afirma que “a curt termini, podem donar resposta a les necessitats de Vilafranca”. L’alcalde Pere Regull destaca el fet que “gent gran que ara ocupen pisos molt grans, que no en fan ús i que els representa molt de cost”, ara disposaran d’un pis cèntric, petit i amb totes les comoditats.