Fou el besavi, el primer de la nissaga dels Miquels, que l’any 1896 emprèn l’aventura d’obrir una botiga. El mot Miqueló també prové d’ell, un home rabassut, ferm i altiu. Botiga que en aquells temps, a part de ser de comestibles, tenien una dedicació exclusiva. I a Cal Miqueló eren les botifarres.

La nissaga segueix amb l’avi Miqueló, acompanyat de l’àvia Eulàlia; després el seu fill Miquel, amb l’esposa Montserrat. I un fill d’aquests últims, el quart Miquel, és qui agafa les regnes del negoci familiar.

El renom Miqueló dóna peu també a un fet transcendent, que es comença amb l’avi i que continua amb el pare i el fill. És la broma (anècdota) de dos personatges que per Barris (Barri Cavallers i Barri Raval), Miqueló i Varias fan de la festa una gran gresca.

Cansaladeria Cal Miqueló (1896-2016) celebra els seus 120 anys el divendres 30 de setembre. Tot un honor i un privilegi gaudir d’aquesta data commemorativa. Pocs són els negocis familiars, petits comerços, que a la nostra vila tinguin una durada tan prolongada. Cansaladeria “delicatesen” que fa delir clients i convidats.

Desitjo a la saga dels “Miquelos” bona sort i que sumin molts anys més!

Francesc Carafí Quintana
Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI