122 expositors participaran el cap de setmana vinent a les Fires de Maig, una de les mostres multisectorials que per la seva trajectòria centenària i per les prestacions que ofereix tant a empreses participants com a visitants, ha aconseguit esdevenir referent. Durant tres dies la zona esportiva de Vilafranca serà un reflex de la vida comercial de la comarca i de la vegueria, ja que el 85% dels expositors pertanyen a aquest àmbit.

Per sectors, el comerç i serveis i l’automoció són els que compten amb més representació (un 34% i un 32% respectivament), seguit de les associacions i entitats (13%) i la maquinària agrícola (12%), mentre que enguany participen a les Fires 17 expositors nous.

El més nou de cada sector

El pavelló d’automoció és el més potent de les Fires i també una referència dins les mostres multisectorials d’arreu del país, gràcies al nombre d’expositors que hi participen, les marques que porten i la diversitat de vehicles que s’hi poden veure. Enguany hi haurà dues marques més que en l’anterior edició i a banda de les darrers novetats en automòbils, vehicles industrials, motos, microcotxes, per primera vegada hi haurà segways. Jaume Nicolàs, representant del sector dins la comissió organitzadora de les Fires, destacava que enguany el visitant podrà veure-hi les darreres novetats tecnològiques del sector: “A banda que tindrem més marques que l’Automobile Barcelona, el visitant podrà veure i conèixer moltes novetats en tecnologia: vehicles semi autònoms, cotxes de gas, GLP, híbrids, endollables…”.

Amb 177 vehicles venuts, l’any passat el pavelló de l’automoció va batre rècord de vendres, una xifra que enguany preveuen igualar o superar. Un al·licient que des de fa anys aposten els concessionaris que hi participen és el sorteig de 3.000 euros al qual opten tots els visitants que hagin adquirit un vehicle en el marc de les Fires, una iniciativa que aquest any replicaran, amb menor quantitat, els pavellons de comerç i de maquinària agrícola.

I és que, les Fires de Maig compten amb la mostra de maquinària agrícola més important de la demarcació de Barcelona. Enguany compten amb tres expositors més i, com en el sector automoció, el visitant podrà trobar-hi les últimes novetats en tractors, màquines de collir, remolcs, polvoritzadores, eines lleugeres, maquinària pesada, etc. Per primer cop, diferents expositors han col·laborat per impulsar un sorteig de 1.000 euros entre els compradors.

El pavelló de la gamba i el primer semicobert acullen habitualment els estands relacionats amb la llar, el comerç i els serveis. De fet, seguint la línia de l’any passat, el pavelló agruparà tots els expositors relacionats amb la llar (intal·lacions, mobiliari, reformes, aïllaments, jardineria…), mentre que al semicobert hi haurà les empreses de comerç i serveis. En aquest sector també es farà un sorteig de 1.200 euros entre els visitants que adquireixin algun producte o servei.

Els altres dos espais expositius de les Fires de Maig estaran situats a l’exterior: la zona d’associacions i entitats i la plaça del Vi. En aquesta darrera l’eix vertebrador és l’espai de la DO Penedès on el visitant podrà degustar fins a 35 referències de vins i Clàssic Penedès d’una vintena de cellers. A més, tindrà la possibilitat de maridar-los amb formatges, embotits i altres productes gastronòmics oferts pels expositors del voltant.

L’oferta de les Fires de Maig es completa amb la Fira d’Artesans situada al llarg de l’avinguda Catalunya i que reunirà una cinquantena de parades.

El Premi Tastavins es lliurarà a Vilafranca

El president de la patronal Foment del Treball a Catalunya, Josep Sánchez Llibre, serà l’encarregat aquest any de pronunciar la conferència inaugural, divendres al matí, de les Fires de Maig. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, feia una crida a la participació i subratllava que les empreses i el comerç són els que fan moure l’economia “per això l’Ajuntament ha d’estar al seu costat, impulsar iniciatives com les Fires de Maig”.

Tot i que l’espai expositiu de les Fires de Maig no obre fins divendres, els dies previs ja estan farcits d’activitats, totes elles adreçades a un públic molt més especialitzat. D’aquesta manera, el dimarts 14 es donarà el tret de sortida amb l’EcosostenibleWine, la Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic que tindrà lloc a l’Auditori Municipal. Dijous , i encara adreçat al públic de l’àmbit vitivinícola, tindrà lloc la jornada tècnica organitzada per Innovi “Viticultura , present i futur”, que enguany parlarà sobre la tecnologia aplicada a la vinya.

Enguany, i per primera vegada, l’acte de lliurament del 53è Concurs Tastavins Penedès es celebrarà a l’Auditori Municipal coincidint amb les Fires de Maig. Max Margalef, president de l’entitat convocant, va destacar que després d’anys fent aquesta celebració a fora de la comarca, enguany s’ha decidit fer-ho a Vilafranca “perquè es vol fer territori”.

FER UN COMENTARI