13 municipis mantenen viva la flama del Canigó a l’Alt Penedès

0
241
Presentació dels actes d’arribada de la flama a la comarca.

Òmnium Cultural Alt Penedès organitza, un any més, l’arribada de la flama del Canigó a la comarca la vigília de Sant Joan i la seva distribució pels municipis de la comarca que ho demanin. Una acció simbòlica, que té com a objectius mantenir la festa, la tradició i la catalanitat d’aquesta festivitat tan nostrada.

Del santuari a tot arreu

Enguany la flama l’aniran a buscar el 23 de juny al matí, al Parlament de Catalunya, l’alcalde i alguns regidors de Torrelles, en faran la recepció al migdia, i a la tarda la pujaran al santuari de Foix amb relleus. A partir d’aquí es farà la distribució de la flama per la comarca, que enguany, a més de Torrelles, anirà fins a Gelida, Sant Martí, les Cabanyes, la Granada, Puigdàlber, Olesa, Sant Sadurní, Subirats, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí i Vilafranca. En canvi, a diferència d’altres anys, no anirà a Pacs, els Monjos i Olèrdola, segons el president d’Òmnium Alt Penedès, perquè “amb la postpandèmia hi ha poques ganes de participar en temes comunitaris”.

Destaca enguany que el grup masculí del club BTT Ciclistes País del Cava aniran des de Sant Sadurní al santuari de Foix per camins a recollir la flama i tornada, mentre que el femení anirà de Sant Sadurní a la muntanya de Sant Pau (de Vilafranca) i tornada. A Sant Pau aniran a buscar la flama, per relleus, el grup de Vilafranca, que la pujarà fins a la plaça de la Vila, on es farà la lectura del manifest, i l’AV Sant Julià l’anirà a buscar per encendre la seva foguera de Sant Joan. També hi haurà revetlla a la Girada, organitzada per La Barraca. A cada poble que rebi la flama hi haurà revetlla, en alguns llocs amb ball, foguera, sopar de carmanyola, etc. En total prendran part activa en els actes de la Flama del Canigó 2022 centenars de persones voluntàriament.

FER UN COMENTARI