El cap de setmana vinent se celebrarà una nova edició de les Fires de Maig de Vilafranca, que comptaran amb la participació de 130 expositors i 50 parades a la fira d’artesans. Per sectors, el que major representació tindrà serà el de comerç i serveis (42% dels estands), seguit del d’automoció (32%) i, a molta distància, la maquinària agrícola (9%). Completaran els 17.000 m2 de recinte firal els estands d’associacions i entitats i els relacionats amb el món de l’alimentació i el vi, que s’agruparan al voltant de la plaça del Vi.

Un 81% dels expositors és de l’Alt Penedès per la qual cosa les Fires de Maig s’erigeixen com un aparador de la vida empresarial i comercial de la comarca. Del total de participants en la mostra, gairebé tres quartes parts ho han fet ja en edicions anteriors, mentre que la resta ho fan per primera vegada.

24 marques d’automoció

Si hi ha un sector que converteix les Fires de Maig en una mostra de referència al país, aquest és el de l’automoció. Durant el cap de setmana del 18 al 20 de maig a Vilafranca s’hi exposaran vehicles de 17 concessionaris (3 més que l’any passat) que portaran fins a 24 marques (7 més que l’edició anterior). Per Jaume Nicolàs, membre de la comissió de fires en representació del sector de l’automoció, el fet que enguany no coincideixi amb el Saló de l’Automòbil de Barcelona (biennal) fa que les Fires de Maig siguin una oportunitat única a nivell de país per veure tota l’oferta automobilística del moment: “les Fires aglutinen les millors marques i aquest any hi trobarem molts models nous en híbrids i elèctrics”, ha explicat.

I si l’automoció lidera les Fires, el sector de la maquinària agrícola és el que hi dona personalitat, ja que a la demarcació de Barcelona no n’hi ha cap altra que tingui tanta oferta. “Hi haurà 11 expositors que portaran dotze marques i el visitant podrà conèixer les noves aplicacions i últims models de motor més eficients del mercat” ha manifestat Max Margalef, representant del sector.

L’oferta comercial es complementarà amb l’oferta de vins i escumosos Clàssic Penedès, a càrrec de la DO Penedès, juntament amb una selecció d’expositors d’alimentació.

Oferta diversa

Les Fires de Maig completen la seva oferta amb activitats adreçades a públics ben diversos. Des de les Jornades empresarials que enguany es dedicaran a l’origen i les aplicacions del sofre, fins a la conferència inaugural adreçada a expositors i emprenedors i que pronunciarà l’economista Miquel Puig i Raposo, passant per un laboratori d’innovació ciutadana que en aquesta ocasió reflexionarà al voltant de l’enoturisme o l’espai Demo situat, com a novetat, dins el recinte firal i que permetrà acollir xerrades i presentacions de diversos expositors.

FER UN COMENTARI