Torna el festival Remeiart de Santa Margarida i els Monjos

0
1526
L'última edició del Remeiart va celebrar-se el 2019. Foto: Aj. Santa Margarida i els Monjos.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha anunciat que el mes vinent tornarà una nova edició del festival de les herbes remeieres Remeiart, després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia.

El Remeiart està previst del 4 al 20 de juny i l’organització ha detallat que el festival s’adaptarà per complir amb les mesures sanitàries de seguretat. En aquest sentit es mantenen els principals reclams del festival, com ara les Cuines i Tapes, la Fira i l’Herbes Campus, però s’ha optat per no celebrar els actes nocturns com la Nit de Vermuts i Licors d’Herbes.

Pel que fa a les Cuines i Tapes, aquest any hi participen 14 establiments de Santa Margarida i els Monjos que només oferiran tapes amb la possibilitat d’emportar-se-les a casa. La Fira es mantindrà a la zona del Castell de Penyafort, però les restriccions sanitàries fan que aquest any no es pugui fer la pujada al castell amb el trenet. En canvi, s’oferiran propostes d’entreteniment al llarg del camí d’accés al recinte. A més, es reforçaran els controls d’accés per garantir la seguretat i la distància entre els visitants i s’ampliarà la programació de xerrades i tallers, que enguany comptaran amb reserva prèvia i amb un preu simbòlic d’inscripció per garantir l’assistència.

L’Ajuntament destinarà els diners d’aquestes inscripcions a projectes de millora mediambiental, ja que aquest serà també un dels grans eixos del festival 2021, que apostarà per una major conscienciació del públic en aspectes de sostenibilitat. En aquest sentit tots els envasos que es facin servir al festival seran 100% reciclables.

FER UN COMENTARI