4.500 persones vibren amb un Vijazz Vilafranca marcat per la pandèmia

0
698

El 14è festival Vijazz Vilafranca ha viscut un cap de setmana amb format nou, obligat per la pandèmia, sense fira de vins però amb taules entremig de les cadires per poder deixar la copa de vi i poder beure durant els concerts del festival, i unes actuacions musicals que, com sempre, han fet vibrar el públic amb bon jazz internacional. En total 4.500 persones han assistit als concerts i tastos programats en cinc dies. Els aforaments estaven limitats a 400 persones per concert a la plaça Jaume I, cent al claustre de Sant Francesc i 50 per tast.

El mític Juan Perro a l’escenari de Jaume I en doble concert i el quartet liderat per Elisabet Raspall al claustre de Sant Francesc van penjar el cartell de “complet” en totes les seves sessions. També els tastos i maridatges que s’han desenvolupat a la platea del Teatre Casal han tingut una gran presència d’amants del vi. Les altres perles del festival han estat l’adeu als escenaris, després de 50 anys de la llegendària La Locomotora Negra; el trio format per Carles Benavent, Tino di Geraldo i Jorge Pardo, que van acostar la seva fusió de flamenc i ritmes mediterranis a un públic entregatt: a l’espai Elles i el Jazz, Gemma Abrié acompanyada del gran pianista Manel Camp; i la cloenda diumenge amb la jove cantant Cécile McLorin, guanyadora de tres Grammies, acompanyada pel pianista Sullivan Fortner; també l’actuació diumenge d’Irene Reig & The Bop Collective al Claustre de Sant Francesc.

Quant a les activitats de tast, totes les sessions han omplert el seu aforament. Gairebé totes les activitats han estat conduïdes pel sommelier de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Xavi Viles, tot ni que enguany per la Sala de Tast Ametller Origen, han passat sommeliers de prestigi com Ramon Roset, Ramon Francàs i Meritxell Falgueres. El maridatge dels millors vins Penedès i caves es va fer productes com formatges, ibèrics o xocolates.

En definitiva,, l’organització, l’Acadèmia de Tastavins, i el públic assistent, òbviament moltes persones menys que altres anys per les restriccions de la covid-19, n’han fet una valoració positiva. L’edició 2022 se celebrarà el cap de setmana del 1, 2 i 3 de juliol.

FER UN COMENTARI