Un total de 360 persones han mort per covid-19 a les comarques de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf des de l’inici de la pandèmia i fins al 29 d’abril. Les dades les ha facilitat el Departament de Salut de la Generalitat a través del Mapa de mortalitat per comarques i inclouen les dades facilitades pels hospitals, així com per les empreses funeràries.

Amb 138 defuncions i una incidència de 13,52 per cada 10.000 habitants, l’Alt Penedès és la comarca de l’àmbit de difusió de La Fura on la covid-19 ha causat més mortalitat. El Garraf, ha registrat fins al 29 d’abril un total de 137 exitus (ab una taxa de 10,50), mentre que el Baix Penedès, han perdut la vida per Coronavirus 85 persones. La taxa estandaritzada d’aquesta comarca es situa al 8,78 per cada 10.000 habitants i és la més alta de les comarques del Camp de Tarragona.

A Sant Camil i a Vilafranca

En les darreres dues setmanes el nombre de persones ingressades als hospitals de Sant Camil, a Sant Pere de Ribes, i Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca, s’ha estabilitzat. Segons les dades facilitades pel Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf, fins al 29 d’abril hi havia 111 persones ingressades amb patologies respiratòries compatibles amb la covid-19 entre els dos hospitals (90 a Sant Camil i 21 a Vilafranca), mentre que el nombre d’altes ascendia ja a les 343 (240 als Camils i 103 al Comarcal de l’Alt Penedès). Pel que fa a la xifra de persones que han perdut la vida, des de l’inici de la pandèmia han mort als dos hospitals 95 persones.  En aquestes dues últimes setmanes la xifra d’ingressos i exitus (morts)s’ha estabilitzat respecte les tres primeres setmanes de la pandèmia Entre el 15 i el 29 d’abril han perdut la vida un total de 21 persones, mentre que el nombre d’altes ha crescut en 97.

FER UN COMENTARI