Santa Oliva estrena una nova ruta turística ideada per escolars del poble

0
559

Santa Oliva ha estrenat un nou atractiu turístic al municipi. Es tracta de la ruta Gotims de llum entre vinyes, que recorre el paisatge agrícola, cultural i etnològic de la població a través de reptes, jocs i recursos tecnològics. La ruta ha estat creada per escolars de l’escola La Parellada del municipi que han participat en la primera edició del projecte educatiu Turístic Challenge impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en el marc del PECT TurisTIC en Família i en la qual van participar gairebé un miler d’alumnes de centres educatius de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Gotims de llum entre vinyes planteja una passejada nocturna pels voltants de Santa Oliva, amb punt e partida i final al poble. Durant la caminada es fan quatre parades amb diferents activitats: completar un repte lúdic i pedagògic, jugar a un videojoc, visualitzar una projecció en una barraca de pedra seca, observar un mapping a la façana del monestir de Santa Maria i un tast de vi de la DO Penedès per als adults i de most per als infants. Amb aquestes activitats es donen a conèixer de manera amena i familiar els elements patrimonials, els personatges il·lustres del poble, així com tradicions vinculades al món del vi.

Dissabte passat es va celebrar la primera ruta amb les famílies dels infants que van idear el projecte, la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, Eva Mata, i representants del consistori com a públic assistent. El dissabte que ve, 28 d’agost, es durà a terme una segona edició de la ruta. L’activitat estarà oberta a tothom, amb inscripció prèvia.

FER UN COMENTARI