El concurs Idea Vilafranca convocat pel PSC, amb deu projectes innovadors finalistes

0
971
Francisco Romero i Sergio Sánchez.

El dijous 25 de novembre tindrà lloc al Vinseum l’acte de lliurament de premis del primer concurs Idea Vilafranca, que convoca el PSC vilafranquí, dotat amb 1.500 euros, i que serà anual. S’hi han presentat 35 projectes fets per joves d’entre 16 i 35 anys, tots de propostes innovadores que puguin ser aplicables a Vilafranca. A la gala hi seran presents els deu finalistes, que han estat seleccionats per un jurat que ha comptat amb el gerent de la Diputació de Barcelona Jordi Pericàs i la directora d’Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Continente. La majoria de concursants són de Vilafranca, però també n’hi ha diversos del Garraf, hi ha estudiants de grau, doctorats, també estudiants de batxillerat, etc.

Són finalistes Dídac Domene (amb un projecte per reaprofitar aliments als mercats no sedentaris), Nora Amama (un edifici eco-sostenible dedicat als joves, situat en un entorn rural), Marc Farré (una proposta de reciclatge “reverse vending” per incrementar la implicació de les famílies), Anna Júlia Navarro i Joan Lluís Mudarra (una app per impulsar la cultura del municipi), David Sabater (una competició d’andròmines i vehicles elèctrics fabricats pels participants amb materials reciclables),  Carlos Bladé (un projecte per reconvertir els residus plàstics en blocs de construcció d’habitatges),  Adam Felipe Badri (un sistema de valoració i certificació aplicat als comerços de la vila per identificar els sostenibles), Lídia Ramos (una proposta per acabar amb els plàstics d’un sol ús en la compra diària), Sofian Azouache (una app local que combina Marketplace, mercat laboral, voluntariat etc, digitalitzant Vilafranca) i Dídac Navarro (una proposta de reciclatge sostenible d’elements de terres rares).

La proposta guanyadora rebrà 1.500 euros de premi. A més, l’Ajuntament l’estudiarà la seva viabilitat, segons el primer secretari del PSC, Francisco Romero. Hi haurà també dos projectes que rebran un accèssit (un lot de productes km 0) i, finalment, es farà el reconeixement a una empresa local que va ajudar molt durant el confinament de 2020.

FER UN COMENTARI