El president Aragonès presideix la Festa del Soci de Covides de 2021

0
1084

Diumenge va tenir lloc al celler Prunamala la 38a Festa del Soci de Covides, que es fa cada any a la tardor per donar la benvinguda al vi i a l’oli novells, i en la qual enguany hi va assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a més de la consellera d’Agenda Rural Teresa Jordà, el president de la cooperativa, Fèlix Galimany, i l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas. Covides és la primera cooperativa vitivinícola de Catalunya, amb més de 650 socis, 2.000 hectàrees de vinya. El 50% del vi que produeix és a doll i el 50% s’embotella.

Centenars de socis es van repartir diumenge entre les taules situades, com és d’habitud, als exteriors del celler, i van fer un esmorzar, abans de donar pas a la presentació dels vins i als parlaments.

Pere Aragonès va destacar la rellevància del “cooperativisme” perquè “davant les dificultats hem d’unir-nos i treballar conjuntament per seguir creixent”. El cap de l’executiu català va dir que “hem de defensar la sobirania alimentària al nostre país, apostar pels productes de proximitat i apropar la producció al consumidor” perquè “l’alimentació és un sector clau”. També va estendre la mà per col·laborar en els nous reptes de l’agricultura, com ara “el canvi climàtic, que només podem combatre si som innovadors i treballem de forma conscient” o “garantir el relleu generacional i la viabilitat de les explotacions agràries, fent que el sector es pugui guanyar la vida”. Finalment, unes paraules d’elogi cap als socis de Covides. “Sou exemple d’esforç pel sector agrícola i pel conjunt del país”, va dir el president català.

FER UN COMENTARI