El Casal Popular La Gueralda de Vilafranca comença el curs amb noves activitats

0
591

El Casal Popular La Gueralda comença el curs 2022/23 amb noves activitats, com són un club de lectura, teatre infantil, un taller de fotografia, un taller de ball de bot i gimnàs popular. Activitats regulars i continuades durant tota la temporada, que se sumen a les ja existents l’any passat, que són ioga, l’activitat l’art a l’abast, història crítica i trapezi. A més, aquest mateix mes de setembre es preveu reobrir al Casal l’espai gastronòmic, que esperen que ajudi a recuperar la vida social de l’entitat ubicada al carrer Sant Raimon de Penyafort.

De les activitats noves, Arnau Cobo explica que el gimnàs popular té com a referent els tallers d’autodefensa que eren força populars a Itàlia abans de la pandèmia “com una manera de vincular l’activitat física a un projecte política”. S’hi faran entrenaments de força, manteniment físic, hi haurà un grup de córrer, activitat col·lectiva, etc. El club de lectura constarà de sis sessions, tres de novel·la i tres d’assaig, sempre amb temàtiques de caire socials. El grup de teatre, a banda de l’infantil, també s’intentarà crear-ne un d’adults, i segons explica Laura Ràfols, “hi ha el projecte de fer una escola popular, de reforç escolar, servei d’alfabetització en català i gratuït, que es faria amb voluntariat”, i que de moment s’està embastant.

Totes les activitats regulars de La Gueralda, els seus horaris i preus, es poden consultar al web i a les xarxes socials del Casal Popular, i també fer-hi les inscripcions. El mínim per fer cada activitat són sis persones, i amb algunes excepcions el màxim són 12. També s’aniran programant presentacions de llibres, xerrades polítiques i altres activitats puntuals al llarg de tot l’any. Les activitats són obertes a tothom, si bé els 180 socis i sòcies de l’entitat tenen una bonificació.

FER UN COMENTARI