La DO Penedès atorga a Miguel Agustí Torres el reconeixement “Senyor del Vi”

0
313

La DO Penedès va lliurar el seu màxim guardó de reconeixement, anomenat “Senyor del Vi”, a Miguel Agustí Torres, president del celler Família Torres. L’acte va reunir una trentena de representants de sindicats i de cellers, en un restaurant de Sitges, i va ser presidit per la directora general de l’Incavi, Alba Balcells. Prèviament, el plenari de la Denominació d’Origen Penedès havia aprovat atorgar-li el distintiu “per la seva gran carrera professional vitivinícola centrada en el treball per enfortir els vins Penedès i en la innovació per la preservació de medi ambient”.

En el seu parlament, Torres va destacar la gran qualitat de vins que s’elaboren al Penedès i va animar especialment els joves a continuar el llegat de les generacions anteriors, posant de relleu la preservació del medi ambient. Per la seva part, el president de la DO Penedès, Joan Huguet, va dir que “una de les seves fites més importants ha estat exportar i donar a conèixer el Penedès arreu del món”. També ha destacat la seva visió pionera del sector, avançant-se en temes que avui dia són cabdals com l’adaptació de la viticultura al canvi climàtic.

Miquel Agustí Torres és la quarta generació de la família vitivinícola Torres. Enòleg de formació, en el seu discurs, Torres va tornar a defensar que “el bon vi es fa a la vinya” tenint especial cura per l’agricultura i l’entorn natural.

FER UN COMENTARI