El Servei de Joventut de Vilafranca obre les inscripcions per a realitzar camps de treball a l’estranger

0
561

Els serveis d’assessorament per la mobilitat internacional s’han intensificat en aquests darrers mesos, entre d’altres coses, gràcies a la fi de les restriccions de la COVID19. Així ho ha comunicat en una roda de premsa el regidor de Joventut Miquel Medialdea, al presentar la nova convocatòria de camps de treball nacionals i internacionals per al jovent. Des de la regidoria afirmen que aquestes experiències són molt interessants per “fer créixer el curriculum professional i personal dels joves.”

Concretament, el Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ) ha obert aquesta setmana la convocatòria per inscriure’s als camps de treball gestionats pe la Coordinadora de Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya (COCAT). Aquesta plataforma aglutina el ventall d’ofertes de voluntariats i intercanvis internacionals on s’hi troben les diverses ofertes de mobilitat internacional que se centren en temàtiques que van des de la cuida d’animals, el medi ambient, l’esport o l’arquelogia, entre d’altres. En aquest sentit, el jovent d’entre 14 i 17 anys podrà realitzar una estada de voluntariat dins de la Unió Europea, mentre que els majors de 18 anys podràn marxar arreu del món.

El SIAJ ha realitzat fins a 59 assessories referents a la mobilitat internacional i ha impulsat un grup de difussió de Whatsapp on hi ha al voltant de 80 persones interessades, a través d’aquest canal es difonen les ofertes concretes. Gràcies a aquest mitjà s’han pogut inscriure’s a un programa de mobilitat dos joves que realitzaran la seva estada aquesta setmana santa. Des de la Nau de Joventut també s’ha impulsat el Cicle Volta’l on hi ha assessories grupals en màteries d’intercanvis juvenils, camps de treball o del Cos Europeu Solidaritat.

FER UN COMENTARI