Els divuit companys i companyes que comparteixen espai amb el treballador de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que està afectat per coronavirus estan confinats a casa seva preventivament, tot i que cap d’ells presenta símptomes. Així ho ha donat a conèixer aquest matí l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, a la vegada que ha anunciat que l’Ajuntament està en contacte permanent amb les autoritats sanitàries i que aquesta tarda participarà en una reunió a la conselleria de Salut i demà en una altra amb les alcaldesses de la comarca.

Arnau ha explicat que el treballador afectat pel Covid-19 no viu a la ciutat i que actualment està ingressat en un hospital del Baix Llobregat “i es troba bé”. Va estar treballant fins dilluns dia 2 i diumenge va ingressar al centre hospitalari perquè tenia febre. L’alcaldessa ha insistit que el confinament a casa dels divuit treballadors és “per prevenció” i que no saben quant temps hi hauran d’estar. Aquests treballadors pertanyen als serveis de promoció econòmica, turisme i comunicació. A més, ha anunciat que l’Ajuntament s’està preparant per a la possibilitat que calgui iniciar el teletreball en alguns departaments.

Alertats, però no alarmats
Des del govern s’insisteix que estan “alertats, però no alarmats” i que de moment es tracta únicament d’un cas aïllat que caldrà veure com evoluciona. En aquest sentit, des del Comitè de Seguretat i Salut de l’Ajuntament s’està treballant en l’elaboració d’un protocol per afrontar la situació i a la vegada promoure mesures de prevenció. “El missatge és de tranquil·litat, la ciutat ha de fer vida normal i la població ha d’estar amatent a les informacions emeses per fonts oficials, tenir la precaució de seguir les recomanacions que es fan per evitar el contagi i si s’ha estat en contacte amb una persona infectada o es tenen símptomes, cal trucar al 061”, ha conclòs l’alcaldessa.

FER UN COMENTARI