L’Hospital Els Camils, de Ribes, estrena dos nous quiròfans i ja en té cinc

0
160

Aquest mes de maig ha finalitzat la tercera fase de les obres de l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital Residència Sant Camil, que s’ha destinat a construir dos nous quiròfans que se sumen als tres ja existents, la nova àrea de reanimació i el nou espai d’esterilització. En total, doncs, els Camils disposa ara de cinc sales d’operacions, amb renovades instal·lacions de climatització, elèctriques, comunicacions, protecció contra incendis i gasos medicinals.

Una de les principals característiques dels dos quiròfans nous és que són més espaiosos. A més, es dotaran amb nou equipament mèdic i incorporaran un sistema per a la integració de la imatge, que permetrà la interconnectivitat, fer videoconferències o emetre vídeos en streaming. L’obra suposa una ampliació de més del 60% de la superfície actual de l’àrea, passant de 540 a 880 m2.

En acabar els treballs, seguidament s’ha posat en marxa la quarta fase de l’obra, que correspon a la reforma integral dels tres quiròfans que hi havia fins ara, els vestidors de professionals, els espais destinats al descans del personal i la zona d’entrada (accés a quiròfan, vestidors de pacients i sala d’informació als acompanyants). Està previst que aquesta fase tingui una durada de quatre mesos. Durant aquest temps, l’activitat quirúrgica es realitzarà als dos nous quiròfans inaugurats aquest mes de maig. Finalment, es construiran uns despatxos de treball dels professionals.

FER UN COMENTARI