21 cellers premiats en la 53a edició del Concurs de Tastavins DO Penedès

0
1377

Vilafranca va acollir divendres, en el marc de les Fires de Maig, l’acte de lliurament de medalles de la 53a edició del Concurs Tastavins DO Penedès, que reconeixen la qualitat dels vins elaborats a la DO Penedès. En un Auditori Municipal ple a vessar, amb més de 300 persones i un escenari decorat amb els 35 vins guanyadors, es van lliurar cinc medalles (una d’or, una de plata i tres de bronze) en cadascuna de les set categories del concurs. En total hi ha 21 cellers premiats.

El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, es va mostrar molt satisfet perquè per segon any els premis tornessin a donar-se a Vilafranca, després de molts anys de fer-se a Barcelona: “L’excel·lència dels nostres vins es mostra en actes com aquests, i és molt important fer-ho a casa”. L’acte va ser conduït per dos dels tastadors del concurs, Judith Cortina i David Jové, i Francesc Olivella, director de la DO, en va anunciar els vins guanyadors. El president del Consell Regulador, Josep Maria Albet, va dir que “el concurs Tastavins DO Penedès és una gran eina de promoció per els nostres vins”. El director general de l’Incavi, Salvador Puig, va destacar “el dinamisme del Penedès i el gran nombre d’activitats que s’hi fan per promocionar el món del vi”. Finalment l’alcalde Pere Regull va encoratjar els cellers i els Tastavins a seguir treballant pel Penedès com a “terra de vinyes i vins”.

Uns premis molt repartits

En la categoria de vins blancs, les medalles de bronze han estat pel Cepell d’Eudald Massana Noya, Nàiada de Caves J. Hill i Curiós Xarel·lo d’Albet i Noya. La medalla d’argent per Vinyes Blanques de Jané Ventura i l’or per Mireia de Pinord.

Entre els vins blancs criança, les medalles de bronze han anat a parar a Fusta de Boix de Can Marlès, El Fanio d’Albet i Noya i Macabeu 2016 de Mas Rodó. La medalla de plata ha estat per Gran Clot dels Oms de Bodega Ca n’Estella i l’or per Àtica 3×3 de Parató Vinícola.

La categoria de vins rosats ha premiat amb la medalla de bronze els vins Curiosa d’Albet i Noya, Parató Rosat de Parató Vinícola i Els Capricis de Vilarnau. La medalla d’argent ha estat pel Duc de Foix Cabernet Rosat de Covides i l’or per La Sala Rosat de Vallformosa.

En la categoria de vins negres, les medalles de bronze han reconegut Vinya Anaïs Tempranillo Syrah de 1+1=3, Terra Terrae Negre de Covides i Mas Uberni Negre Selecció 2018 de Ros Marina Viticultors. La medalla d’argent ha recaigut en Vinya Santa Clara de Parató Vinícola i l’or en Curiós d’Albet i Noya.

En la categoria de vins negres criança les medalles de bronze han estat per Freyé Syrah Tempranillo 2016 de Vallformosa, Gran Clot dels Oms 2016 de Bodegas Ca n’Estella i Bru de Tardor de Rovellats. La medalla d’argent ha estat pel Gran Prínceps 2015 de Canals & Munné i la medalla d’or per La Milana 2015 d’Albet i Noya.

Finalment, la categoria de vins escumosos Clàssic Penedès, les medalles de bronze han estat per Argila Rosé de Mas Bertran i l’AT Roca i l’Esparter d’AT Roca. La medalla d’argent ha estat per Brut 21 d’Albet i Noya i l’or per Marta de Torre del Veguer.

La darrera categoria del concurs, la de vins Xarel·lo, ha premiat amb la medalla de bronze Virolet d’Oriol Rossell, Gran Blanc Prínceps Xarel·lo 100% de Canals & Munné i el Vinya Anaïs d’1+1=3. La medalla d’argent ha estat pel Clot del Roure de Vins El Cep i l’or per l’Avi Ton d’Eudald Massana Noya.

FER UN COMENTARI