23 cellers es reparteixen els 35 premis del 54è concurs Tastavins DO Penedès

0
802
Brindis final de tots els assistents a l'acte (foto: Santi Cabezas).

El Claustre dels Trinitaris de Vilafranca va acollir dilluns al vespre l’acte de lliurament de premis del 54è Concurs Tastavins DO Penedès, amb accés restringit només als cellers guanyadors a causa de les mesures de seguretat. Al concurs s’hi havien presentat 113 vins de la DO Penedès diferents, i 23 cellers es van repartir les 35 medalles atorgades, cinc per cadascuna de les set categories (una d’or, una de plata i tres de bronze). L’acte es va començar a fer l’any passat per Fires de Maig, i en no poder-se celebrar presencialment, es va decidir ajornar-lo, fins a la data en què s’hauria fet el Vijazz 2020, finalment suspès.

Masia Vallformosa (Vilobí) i Albet i Noya (Sant Pau d’Ordal) va ser els cellers que més medalles es van endur, amb cinc medalles cadascun.

En la categoria de vins blancs, l’or va ser per a Blanc Subur de l’Hospital de Sitges, la plata per a Or Penedès Hill de Cavas Hill i les medalles de bronze pel Nat 1917 Chardonnay de Cellers Domenys, De Ponent de 1+1=3 i Pere Punyetes de Varias.

Entre els vins blancs criança, el guanyador va ser Cultivare de Vallformosa, seguit de Lluna Plena de Pinord i les medalles de bronze les van rebre Clos dels Fòssils de Llopart, Miquel Pons 77 Veremes de Miquel Pons i Chardonnay Selecció d’Albet i Noya.

Van ser elegits com a millors vins rosats Masia La Sala de Vallformosa, segon Pere Punyetes de Varias i bronzes per als vins Freyé de Vallformosa, Petjades de Torelló de Torelló i Curiosa d’Albet i Noya.

En la categoria de vins negres joves, la medalla d’or va recaure en Anaïs de 1+1=3, la de plata en Freyé Bio Orgànic de Vallformosa i les de bronze en Matha by St Joannes de St Joannes, Terra Terrae de Covides i Curiós d’Albet i Noya.

Les medalles als millors vins negres de criança van ser per a Reserva Martí d’Albet i Noya (or), Gran Prínceps de Canals & Munné (Argent) i les de bronze per a Cultivare de Vallformosa, Mas Rodó Merlot de Mas Rodó i Cossetània de Castell d’Or.

En la categoria d’escumosos Clàssic Penedès, Balma de Mas Bertran va ser el gran triomfador, seguit d’Aymar BN Reserva 2016 de Castell de Pujades i el tercer lloc compartit per Brut 21 d’Albet i Noya, Miratge Finca a la Font de Jui Pep Vila de Josep Via i Aymar BN Reserva 2013 de Castell de Pujades.

Finalment, en la categoria xarel·lo, Les Cerveres d’Oriol Rossell va guanyar la medalla d’or, Finca La Boltana 2019 d’Alsina & Sarda va rebre la d’argent i Parató Blanc de Parató, Camagroc de Bolet i Lluna Nova de Pinord van fer bronze.

FER UN COMENTARI