Tots els premiats de la 55è Concurs Tastavins DO Penedès.

L’Auditori de Vilafranca del Penedès ha acollit aquest passat divendres al vespre la gala de lliurament dels premis de la 55a edició del Concurs Tastavins DO Penedès. Aquest any la cerimònia ha pogut tornar a l’Auditori després que l’any passat, a causa de les restriccions per la pandèmia, s’hagués de celebrar al Claustre dels Trinitaris. En aquesta edició fins a 24 cellers penedesencs s’han repartit les 35 medalles de premis, cinc per cadascuna de les set categories (una d’or, una de plata i tres de bronze). La gala, que per primera vegada s’ha pogut seguir en directe per televisió, ha estat conduïda pels periodistes Judith Cortina i David Jobé, creadors del portal enoturista.cat. Masia Vallformosa de Vilobí del Penedès, amb quatre medalles, ha estat el celler més premiat.

En la categoria de vins blancs, l’or va ser per a Masia Freyé Parellada-Muscat de Vallformosa, la plata pel Blanc Prínceps de Canals i Munné i les tres medalles de bronze han estat pel Virolet d’Oriol Rossell, Nàida de Cavas Hill i De Ponent de U Mes U.

Entre els vins blancs criança, la medalla d’or se l’ha emportat el vi Manuela Naveran de Caves Naveran. La plata ha anat a parar al Chardonnay Col·lecció d’Albet i Noya i els tres bronzes se’ls han repartit La Vineta d’EmendisFreyé Eco Xarel·lo de Vallformosa i Gran Clot dels Oms de Finca Ca n’Estella.

Pel que fa a la categoria de vins rosats s’ha premiat amb la medalla d’or el Masia La Sala de Vallformosa i amb la de plata el Rosé Princeps de Canals i Munné. Els bronzes han estat pel Duc de Foix Cabernet Rosat de Covidesel Petjades de Torelló de Torelló Llopart i el Kebo de Cavas Hill.

En la categoria de vins negres joves, el premi amb la medalla d’or ha estat pel MR Black d’Heretat Mont-Rubí i la medalla d’argent pelpel Pere Punyetes de Varias. Els bronzes han anat a parar a l’Anaïs d’U Mes U, La Clau de Volta de Cavas Hill i Fredolic de Caves Bolet.

En la categoria de vins negres criança, la medalla d’or ha estat pel Parató Samsó de Parató i la plata Noir Princeps de Canals i Munné. Les medalles de bronze han estat per Freyé Eco de Vallformosa, El Vol de Nit d’U Més U i La Milana d’Albet i Noya.

En la categoria Clàssic Penedès, l’espumós que s’ha endut la medalla d’or ha estat el Marta de Torre del Veguer i la plata pel Miratge de Finca la Font de Jui. Les medalles de bronze han anat a parar al Brut 21 d’Albet i Noya, el Mas Bertran X80 de Mas Bertran i l’Aymar Brut Reserva 2016 de Aymar.

Finalment, en la categoria Xarel·lo, la medalla d’or l’ha guanyat l’Avi Ton by Eudald del celler Eudald Massana Noya. La plata ha anat a parar al Xarel·lo de Joan Sardà i els bronzes han estat per Finca La Boltana d’Alsina & Sardà, Maset La Sinia de Maset i Airada de Bergonyó i Durall.

FER UN COMENTARI