24 vins premiats al 56è Concurs Tastavins DO Penedès

0
194

L’Auditori de Vilafranca va tornar a acollir divendres la cerimònia de lliurament del Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès per 56è any, enguany recuperant la normalitat post-pandèmica. 24 cellers de la DO Penedès hi van ser reconeguts amb un o diversos premis, en l’edició en què s’ha assolit rècord de mostres presentades, 159. Per la president dels Tastavins, Max Margalef, “aquestes dades ens demostren que el Penedès i els seus cellers estan més vius que mai”.

Durant la gala s’han entregat cinc medalles (tres de bronze, una d’argent i una d’or) en cadascuna de les set categories premiades. Les d’or van ser per a Família Torres (Viña Esmeralda, en categoria blancs), Pinord (Lluna plena, en blancs de criança), Raventós Rossell (Estel d’Argent, en rosats), Vallformosa (Eco Negre Freyé, en vins negres), Cavas Hill (Syrah Kyma, en negres de criança), Albet i Noya (Efecte, d’escumosos Clàssic Penedès) i Miquel Pons (77 Veremes Xarel·lo Barrica, en categoria xarel·lo).

També es va fer un reconeixement Senyor del Vi a tres persones del sector vitivinícola del Penedès que han mort recentment (Ramon Balada, Josep Puig i Jaume Rovira), a les famílies dels quals se’ls va lliurar una estàtua de Demeter.

FER UN COMENTARI