250 persones es concentren a Vilafranca i Sant Sadurní sota el lema “Que la crisi la paguin els rics”

0
458
A Sant Sadurní la convocatòria va anar a càrrec de col·lectius del lleure i la cultura. // CUP PENEDÈS

El passat dissabte 19 de desembre uns 140 col·lectius van impulsar concentracions arreu de Catalunya per exigir una sortida social a la crisi actual. A la vegueria Penedès hi va haver concentracions a Vilafranca, Sant Sadurní i Igualada; impulsades per entitats com Arran, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, casals i ateneus, Endavant i altres.

A Vilafranca es van concentrar unes 200 persones a la plaça de la Vila, on el Sindicat de Llogateres del Penedès va fer una intervenció en català, castellà i àrab reclamant l’empadronament per a tothom i una regulació del preus de lloguer i altres mesures per aconseguir un habitatge digne per a totes les persones. Des del col·lectiu juvenil Arran van demanar que el cost de les mesures per frenar la pandèmia no recaiguin sobre la classe treballadora; i els col·lectius participants van reclamar que es blindin els serveis públics i que s’acabi amb els negocis de les “grans empreses que obtenen enormes beneficis gestionant serveis públics essencials o mercadejant amb drets fonamentals”.

A Sant Sadurní hi van participar una cinquantena de persones vinculades principalment al lleure i la cultura. Les demandes d’aquests col·lectius giraven al voltant de la discrecionalitat de l’aplicació de restriccions de la pandèmia i la necessitat de reobrir alguns dels equipaments tancats.

FER UN COMENTARI