El 26 de març, cita amb la solidaritat El pròxim diumenge, 26 de març, tindrà lloc la segona edició de la caminada entre vinyes contra el càncer que, organitzada per la Fundació Vallformosa i el Centre Excursionista del Penedès, enguany destinarà els fons a la Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a les famílies d’infants amb càncer gestionada per l’AFANOC.

L’inici de la caminada serà a dos quarts de deu des de la plaça Onze de setembre de Vilafranca (darrere l’Hospital) i el circuit serà de 12 quilòmetres entre vinyes. Serà un recorregut planer, apte per a tota la família, amb dos punts d’avituallament: una a l’ermita de Sant Valentí de Les Cabanyes i en el qual la coral del CEP oferirà un petit concert, i l’altre a Vallformosa, on actuarà la batukada Tkem per tu.

El preu de la caminada és de 10 euros i de 5 euros pels menors de 14 anys. Les inscripcions estan obertes fins el 19 de març a través de la web www.fundaciovallformosa.com. També hi ha la possibilitat de fer donatius a la fila 0.

Per Queta Domènech, presidenta de la Fundació Vallformosa, l’objectiu d’enguany és assolir o superar la mateixa xifra d’assistència de l’any passat “afrontem aquesta segona edició amb molta il·lusió i esperant que hi participi tanta gent com l’any passat, que van caminar unes 950 persones” explica. Per la seva banda, Jordi Solís, president del Centre Excursionista del Penedès, el recorregut d’enguany, tot i tenir la mateixa distància, és lleugerament diferent i transcorre més entre vinyes.

Per sentir-se com a casa
La casa dels Xuklis és una casa d’acollida per a totes les famílies que s’han de desplaçar de les seves poblacions d’origen per rebre tractaments als principals hospitals de referència de Catalunya (Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu, a Barcelona) a causa d’un diagnòstic onco-hematològic. Són apartaments on nens i nenes juntament amb la seva família poden sentir-se acollits i, en la mesura del possible “com a casa”. És un servei gratuït amb un cost anual de manteniment de 250.000 euros.

Sara Sansuán, del departament de comunicació de l’Afanoc, es va mostrar molt satisfeta i agraïda amb l’organització de la caminada solidària “iniciatives com aquesta casen molt bé amb la nostra filosofia perquè ens ajuden a normalitzar la situació que viuen les famílies amb nens amb càncer”.

FER UN COMENTARI