Aquesta setmana s’ha donat a conèixer la programació de la temporada d’espectacles als equipaments de Cal Bolet i l’Auditori municipal. Seran una trentena d’espectacles de diferents disciplines (8 de teatre, 14 de música, 1 de dansa, 1 multimèdia i 6 familiars) que s’aniran succeint entre febrer i juny.

Pel que fa a les propostes teatrals, sobresurten textos com Les dones sàvies, de Molière, una producció d’El Maldà en la qual únicament dos actors Enric Cambray i Ricard Farré, interpreten tots els personatges. La companyia La Perla 29 visitarà el Teatre de Cal Bolet en dues ocasions, l’una amb Un obús al cor, un monòleg a partir del text de Wajdi Mouawad interpretat per Ernest Villegas i dirigit per Oriol Broggi i Ferran Utzet; i l’Hostalera, una reinterpretació de la comèdia de Carlo Goldini, versionat per Pau Carrió i interpretat per 7 joves actors de la companyia.
Les propostes musicals arriben encapçalades per una icona de la lluita per la llibertat i la veritat. El cantautor Paco Ibáñez torna, molts anys després, a Vilafranca per portar les paraules dels poetes més grans de la llengua castellana. A la vegada, el jazz i el flamenc es fusionaran en un concert amb Chicuelo i Marco Mezquida; el primer, un dels compositors i guitarristes més sòlids i influents del flamenc actual i el segon, un dels pianistes amb més projecció de l’escena jazzística europea. També s’uniran a l’escenari els cantautors Carles Belda i Sanjosex, reversionant les cançons i músiques dels avis. Justament, la música tradicional també ressonarà de la mà dels bascos Kepa Junkera i Sorginak. La pianista Clara Peya, una de les creadores més originals de l’escena del nostre país, la cantautora Sara Pi i la polifacètica Maika Makovski, acompanyada del Brossa Quartet de Corda, completaran la programació musical.

La companyia Sebastian García Ferrero portarà +45, un espectacle de dansa social en el qual hi participen els vilafranquins Joan Palau i Olga Álvarez i que convida a sortir a l’escenari a ballar, com la vida, a qualsevol edat. També els Brodas Bros, acompanyats de l’Orquestra Simfònica del Vallès, presentaran Pere i el llop, un espectacle multidisciplinari que combina música clàssica, dansa urbana i literatura.

Per al públic familiar, entre La Xarxa d’Espectacles de Vilafranca i el servei de Cultura, s’han programat un total de 6 espectacles que permetran apropar diferents arts escèniques als més petits. Els titelles de Jai el mariner, l’humor de La Pera llimonera amb Plors per a Cocodrils o Les Bianchis amb Les Supertietes i la música per als més petits de Núvol amb Nadons, són algunes de les propostes més destacades.

Tal com va donar a conèixer el regidor de cultural Raimon Gusi, l’any passat gairebé 22.000 espectadors van gaudir de la programació de Cal Bolet i l’Auditori, a la vegada que els titulars del Carnet Amic continua creixent i supera ja els 3.500.

FER UN COMENTARI