363 empreses de Vilanova han sol·licitat ajudes a l’Ajuntament per pal·liar els efectes de la covid-19

0
466

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha rebut 363 peticions de subvenció dins de la convocatòria d’ajuts per fer front als efectes de la covid-19. El 30 de setembre va acabar el període per fer les sol·licituds, i les peticions majoritàries han estat en l’àmbit del comerç i la restauració, i també de professionals, centres d’estètica i perruqueria, i en l’àmbit de l’ensenyament (acadèmies).

La regidora d’Empresa, Conxi Martínez, va fer balanç de les sol·licituds rebudes, emmarcades en el Pla de Xoc Municipal, que destina 1 milió d’euros a ajudar el teixit econòmic de la ciutat. Martínez va destacar la feina que s’ha fet per acompanyar les empreses i va explicar que el perfil majoritari de les persones demandants, és d’autònoms i petites empreses amb un o dos treballadors: “la convocatòria estava molt pensada per ajudar al petit empresari i al treballador autònom” va dir.

Aquestes setmanes es durà a terme la revisió de totes les peticions per comprovar que la documentació és correcta, es valoraran i se’ls assignarà el valor de la subvenció. El volum dels ajuts varia segons el percentatge de decreixement de l’activitat econòmica i del nombre de persones treballadores de l’activitat. Poden ser de 400, 700 o 100 euros.

Les despeses que més han acreditat les empreses demandants han estat les quotes d’autònoms, els lloguers i, sobretot, despeses relacionades amb la Covid-19 com la senyalització, mascaretes i gel hidroalcohòlic.

La regidora d’Empresa ha dit també que l’Ajuntament continuarà fent campanyes de suport a l’activitat econòmica per tal de pal·liar els efectes del Coronavirus a la ciutat

FER UN COMENTARI