Veïns de Coma-ruga i Sant Salvador han mostrat la seva indignació per l’acumulació de residus als voltants dels contenidors de l’avinguda Palfuriana que venen patint des de l’inici de la temporada d’estiu. Una situació, denuncien, que genera brutícia, olors insuportables i presència de mosques i mosquits a la zona.

Des del consistori s’ha constatat que la presència de bosses de brossa al voltant de les illes de contenidors es deu al fet que alguns establiments de restauració, grans generadors de residus, no estan complint la recollida porta a porta, que s’ha iniciat aquest estiu com a prova pilot a les platges.

En aquest sentit, el regidor Ferran Trillas ha informat que se’ls enviarà una carta advertint que dipositar la brossa generada per la seva activitat a les illes de contenidors suposa un incompliment de l’ordenança de civisme que pot comportar sancions de fins a 3.000 euros. També ha anunciat que s’ha reforçat la vigilància policial i que s’estan estudiant altres mètodes de control en aquells punts més conflictius”.

Pedals d’obertura trencats
Els veïns també han denunciat que dos dels contenidors d’aquesta via s’han passat un mes amb el pedal d’obertura trencat, provocant que “sigui per desídia, incivisme o per impossibilitat física, els veïns deixin la brossa a la vorera”. Sobre aquesta qüestió, Trillas ha explicat que els pedals d’aquesta illa s’han canviat fins a catorze vegades aquest estiu i ha atribuït el seu trencament continuat al mal ús que se’n fa.

FER UN COMENTARI