Aquest diumenge, 1 de desembre, la Llacuna tornarà a commemorar la matança del porc amb el tradicional esmorzar de botifarra, protagonista absolut de la Fira de Sant Andreu. Per a l’ocasió, els cansaladers del poble elaboraran 4.000 botifarres que es couran a la brasa a la plaça Major i se serviran a partir de dos quarts de nou del matí amb un entrepà amb allioli o sense (els tiquets es podran adquirir dissabte a la tarda al Casal de la gent gran o diumenge mateix a la plaça).
A banda de l’esmorzar de botifarra, durant tot el matí de diumenge els carrers i places del poble s’ompliran de parades d’artesans i empreses locals, entre les quals destaquen les dels productors d’embotits del poble, els quals han convertit la Llacuna amb un dels pobles amb més tradició cansaladera del territori. Mostra d’això és el fet que des de fa 42 anys la Fira de Sant Andreu inclou l’esmorzar popular de la matança del porc.
Per començar a escalfar motors, dissabte a la tarda el Centre de Cultura collirà la presentació del llibre La desconeguda raó de transhumància, dels autors igualadins Jaume Ortinez i Maria Gregori.
La Fira de Sant Andreu de la Llacuna se celebra des del 1337 quan Alfons III va atorgar al poble el dret a fira per privilegi reial, després d’un important increment de població i un període de creixement de riquesa del municipi. Des d’aleshores la fira s’ha celebrat de forma (gairebé) ininterrompuda esdevenint una jornada de les més destacades del calendari festiu local.