El 4 de 8, primer castell de l’any dels Xicots, a Altafulla

0
1158

Primer castell de l’any i 4 de 8 descarregat. Així és com aquest migdia els Xicots de Vilafranca han encetat la temporada castellera 2017, a Altafulla. Mai fins a la data havien arrencat amb un castell de vuit, per bé que l’any passat, també a la vila del Baix Gaià, l’havien plantat en la diada d’inici de temporada, en segona ronda.

El carro gros que han portat a plaça els Xicots presentava algunes novetats en l’alineació respecte de l’any passat, però s’ha mostrat sòlid i s’ha descarregat amb seguretat. La sorpresa ha vingut en segona ronda ja que el cap de colla debutant, Gabi Molero, havia avançat a mitja setmana que la torre de 7 hi estava descartada. I un cop a plaça, l’han tirar i descarregat. Malgrat acabar l’any amb tretze (més deu torres de 8 amb folre), l’any passat no van fer la primera fins passat Sant Joan. Paradoxalment, el castell més treballat de la diada ja estat el més senzill, el 4 de 7 amb l’agulla. Han acabat amb el vano de 5.

En la mateixa diada, els Castellers d’Altafulla han fet 3 i 4 de 7 i 5 de 6; la Vella de Valls ha fet la clàssica de vuit; i la Jove de Tarragona, el 5 de 7, el 3 de 8 i el 4 de 7 amb agulla.

FER UN COMENTARI