El 4 de 8 més femení dels Xicots

0
1659

Els Xicots de Vilafranca han tornat a fer un pas endavant en la seva història a la plaça del Pou d’Altafulla, on aquest diumenge s’hi celebrava la diada de Sant Martí. Hi han descarregat un 4 de 8 en què 14 dels 20 membres de tronc (exceptuant els baixos) eren dones, i entre elles per primer cop n’hi havia una que el parava a segons, Eli Vallejos. Una segons, dues terços, quatre quarts, tres quints i tot el pom de dalt del carro gros amb què han obert plaça eren dones/noies/nenes. Un 4 de 8 que, a més, han executat sense cap complicació, molt ben travat.

Els vermells solen tancar cada any des d’en fa uns quants la temporada a la vila del Baix Gaià, i ho acostumen a fer amb sorpreses d’aquesta índole. L’any passat van ser la primera colla a plantar un 4 de 8 amb quatre dones al pis de terços.

En segona ronda hi van bastit el 3 de 8, construcció que no ha sovintejat en aquest segon tram de temporada, i han acabat la diada amb el 4 de 7 amb agulla i vano de 5. Idèntics castells han fet els Xiquets de Tarragona, mentre que els Castellers d’Altafulla han descarregat el 5 de 7, han carregat el 4 de 7 amb agulla i han completat el 3 de 7 després d’un intent desmuntat.

FER UN COMENTARI