El 4 de 9 dels verds al Pla de la Seu queda en intent

0
1349
3 de 9 amb agulla dels verds a Tarragona (foto: Castellers).

No va poder ser. Els Castellers de Vilafranca es van quedar a les portes de coronar el 4 de 9 sense folre dissabte a la tarda al Pla de la Seu de Tarragona. El que havia de ser “un homenatge a la història”, tal com la pròpia colla l’havia anunciat (ja que va ser a Tarragona on l’any 1881 es va descarregar per primer cop els 4 de 9), va quedar en intent i els verds es van haver de conformar en bastir-hi el segon 3 de 9 amb folre i agulla de la temporada; un gran castell, però al qual el 4 net li havia pres tot el protagonisme.

Els vilafranquins van obrir plaça amb el 3 de 9 amb agulla. El castell es va coronar prou bé però el descens va ser complicat, amb diversos avisos: a l’inici del descens de l’enxaneta del tres, en desflorar el pilar de set central i també amb la precipitada la sortida de quarts. Però a Cal Figarot hi ha veterania, hi ha ofici, i ho van poder salvar tot. El 3 amb agulla segueix sent el millor castell descarregat per ara al 2017.

En segona ronda, el repte del dia. Després de desmuntar un cop el peu, el van arriar amunt inquiet, massa nerviós. Van arribar a col·locar cassoleta, però no tenia res a veure ni amb el 4 de 9 descarregat per Tots Sants de l’any passat ni amb el que s’havia vist als assajos. Quan l’enxaneta havia decidit recular i desfer-lo, ja no hi van ser a temps i es va trencar.

Decepció per la llenya i canvi de plans sobre la marxa: ja no van intentar l’anunciada torre de 9 amb folre i manilles ni el pilar de 7 folrat i van resoldre la resta de la diada amb el 4 de 9 amb folre i el 3 de 9 amb folre. En acabar la diada, el cap de colla Toni Bach anunciava que persistirien: el que van portar a plaça no reflecteix la feina feta a assaig.

En la mateixa diada, els Xiquets de Tarragona van fer el 4 de 9 amb folre, 5 de 8, 4 de 8 amb agulla al segon intent i intent de pilar de 7 amb folre, i els Castellers de Sants van fer la “tripleta màgica”.

FER UN COMENTARI