4 casos de covid-19 a l’Alt Penedès, zona blava gratis i primeres multes a bars oberts a Vilafranca

0
3583

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, informa que a l’Hospital Comarcal s’han comptabilitzat avui dimarts quatre positius per Coronavirus i un cinquè possible, pendent de resultats. “Que tinguem 4 casos, en una comarca amb 27 municipis i uns 110.000 habitants, ens fa estar raonablement tranquils, estem lluny del col·lapse sanitari, però hem d’extremar les mesures perquè no hi arribem”, ha dit Pere Regull.

L’alcalde ha remarcat la necessitat de seguir una higiene contínua: rentar-se les mans després de tocar o manipular coses, tossir o esternudar en mocadors d’un sol ús, distanciar-se de les persones millor dos metres que un metre i mig, no compartir menjar ni coberts i, sobretot, no sortir de casa si no és per força major, com comprar menjar o medicaments, tenir cura d’una persona gran o dependent o passejar el gos.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han estat avisant durant el cap de setmana les persones que trobaven que calia quedar-se a casa, “però a partir d’ara controlaran més i ja s’han començat a posar les primeres multes a bars oberts i a clients dels mateixos”. També informa que l’Ajuntament està estudiant mesures econòmiques i fiscals per ajudar les empreses i famílies per les pèrdues econòmiques que està provocant el Coronavirus, per exemple, parlar de la bonificació de la taxa de terrasses d’aquest primer trimestre o la taxa de la brossa dels establiments, “ja que, si les empreses estan tancades, no generen brossa i el cànon d’abocador que ha de pagar l’Ajuntament és menor”.

A més, la zona blava ha passat a ser gratuïta fins que acabi la crisi del coronavirus. I el batlle ha anunciat que dissabte hi haurà el tradicional mercat setmanal, únicament a la rambla de Sant Francesc, “amb parades exclusivament del sector alimentari, ben espaiades, on no hi hagi aglomeracions i a les cues es guardi la distància de seguretat”.

FER UN COMENTARI