4 joves amb grau universitari ajudaran en el pla urbanístic integral del Centre i c. Comerç a Vilafranca

0
261
Pere Regull (alcalde) i Francisco Romero (primer tinent d'alcalde).

L’Ajuntament de Vilafranca ha obert una convocatòria pública fins al 9 de desembre per a la contractació de quatre joves de Vilafranca, de no més de 35 anys i amb titulació superior (grau universitari o cicle formatiu de grau superior), per tal d’ajudar en les tasques relacionades amb el Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric i del carrer Comerç. Serà en un pla d’ocupació finançat íntegrament pel Consistori, pressupostat amb 120.000 euros, i tindrà una durada de mig any, renovable en mig més, sense descartar que si l’experiència funciona, hi pugui haver continuïtat.

Quatre perfils qualificats

Els quatre perfils que es busquen són de tècnics o tècniques en eficiència energètica (llums led, plaques fotovoltaiques), en gestió i difusió de dades (planificació, seguiment de pressupostos, implicació veïnal), en dinamització juvenil i en habitatge (detecció de pisos buits, contacte amb propietaris, mobilitat, visita d’edificis catalogats). El seu sou brut anual serà superior als 10.000 euros. Tots quatre treballaran junts.

El primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, destaca, per una banda, que el pla d’ocupació “A punt” contribuirà a la renovació urbana de quasi tots els barris de la vila, i per l’altra, que vol ajudar un perfil de jove amb dificultats, que és el de persones molt preparades però que no troben feina. En aquest sentit, ja compten que el currículum serà eminentment acadèmic i a l’hora de fer la selecció es valoraran altres competències com capacitat de treball en equip, motivació, etc.

L’alcalde Pere Regull ha qualificat la tasca que puguin fer “d’efecte papallona” ja que, per exemple, faran “una diagnosi de locals buits, que poden acabar sent habitatge, i això repercuteix en què a Vilafranca hi hagi més habitatge; o eficiència energètica redunda en el medi ambient i en la salut”. El batlle creu que quan s’hagi implantat el pla integral, “d’aquí a dos o tres anys, Vilafranca serà diferent, serà millor: tindrà millor medi ambient, millor mobilitat, millor cohesió social…”.

FER UN COMENTARI