40 activitats en dos caps de setmana als vuit museus de Vilanova

0
879
Museu Víctor Balaguer.

El segon cap de setmana d’octubre tindran lloc les Jornades Europees de Patrimoni 2018, que a Vilanova són tot un esdeveniment ja que els vuit museus i centres d’interpretació organitzen activitats que van més enllà de les típiques portes obertes. A més, com que en un cap de setmana tot no hi cap, se n’han programat ja unes quantes per aquest primer cap de setmana de mes.

Aquest primer cap de setmana hi haurà a la Masia d’en Cabanyes l’Arts i Natura Festival, també el 18è cap de setmana ibèric al jaciment de Darró, l’entrada gratuïta del primer diumenge de mes als museus municipals i també l’encesa de la locomotora de vapor “Mataró” després de tres mesos al taller de reparació.

Del següent cap de setmana en destaquen el dia 12 la visita comentada al “Harlan”, el cotxe portat d’Amèrica l’any 1881 per fer els viatges en tren Barcelona-Vilanova-Valls, al Museu del Ferrocarril; i una visita a l’Espai Far centrada en el paper de la dona al llarg de la història al barri de Mar.

El dia 13 es farà una visita temàtica sobre el gust per la mitologia i el classicisme al segle XIX, al Museu Can Papiol); una aproximació als Goya que hi ha a la Masia d’en Cabanyes; i la coneixença de com era la vida quotidiana en una casa de camp de fa 1.500 anys, al jaciment romà de Darró.

I el dia 14 hi haurà una visita temàtica sobre Eduard Toda i la col·lecció egípcia del Museu Víctor Balaguer; i un tast dels espais creatius de l’últim modernista, Alexandre de Cabanyes, a la masia Cabanyes.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Medina, afirma que “el patrimoni local és el que ens caracteritza, el que ens fa ser únics i un element d’identitat.

Marca Museus de Vilanova

Durant la presentació de les Jornades, l’Ajuntament de Vilanova, el Consell Comarcal del Garraf i el Museu del Ferrocarril van anunciar la imminent creació de la marca “Museus de Vilanova”, que vol ser una eina de promoció conjunta de tots els equipaments de la ciutat: Museu del Ferrocarril, Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, Museu Romàntic Can Papiol, Torre Blava-Espai Guinovart, Espai Far, Centre d’Art Contemporani La Sala i Jaciment Arqueològic de Darró. Està previst que la marca es presenti aquesta tardor, possiblement al mes que ve.

FER UN COMENTARI