40 anys de servei

0
144

Aquesta setmana, La Fura compleix 40 anys. Han estat quatre dècades seguides (amb una breu interrupció de quatre mesos l’any 2015) de servei a la nostra comunitat de referència, que a grans trets és el Penedès; primer a Vilafranca i rodalies, més endavant anar expandint-se per tota la comarca, pel Baix Penedès, i arribant també al Garraf i, durant uns anys, a tot el sud de l’Anoia, el que històricament ha tingut més vincle amb el Penedès.

La Fura va néixer el 1982, quan tot estava per fer i tot era possible. Eren temps d’il·lusió, s’havia acabat feia poc la dictadura, se celebraven les primeres eleccions democràtiques i era temps d’activisme social, cultural i polític. A més, hi havia espai per a la premsa emergent, amb uns valors i uns objectius diferents dels dels mitjans que hi havia hagut. Els impulsors de La Fura tenien clar tot això i van voler participar i contribuir amb aquest context d’efervescència. Un altre objectiu clar, que sempre ha estat i continua sent un referent, és el de vertebrar el territori Penedès. Una regió a mig camí entre Barcelona i Tarragona que històricament ha tingut i té personalitat pròpia, i que ha tingut molt pocs espais cohesionadors. La Fura, modestament, ha tingut i té la voluntat de ser-ne un.

No ens cansarem mai de dir, cada vegada que en tinguem ocasió, que La Fura no seria res sense el suport de tanta i tanta gent. El suport dels anunciats, en primer lloc, sense els quals res de tot això hauria estat possible. També el de lectors i lectores, que són la raó de la nostra existència. I de les entitats, associacions, ajuntaments i col·lectius que ens han fet confiança per ajudar a divulgar la seva activitat. Finalment, i no per això menys important, el nostre agraïment a la gran quantitat d’articulistes que han brindat la seva firma amb articles de la més diversa índole i de gran interès, que han ajudat a prestigiar el mitjà.

Per commemorar l’aniversari, un presentem us Tema de la Setmana molt especial, en què recuperem tot de temes històrics que han estat notícia, als quals hem donat veu i que defensen un model de Penedès amb el qual ens sentim còmodes. I ho complementem amb una entrevista amb un dels seus fundadors, Fèlix Simón. Lectores, lectors, moltes gràcies per estar al nostre costat!

FER UN COMENTARI