Les alcaldesses d’Olivella i Sant Pere de Ribes, Marta Verdejo i Abigail Garrido han tramitat una demanda al conseller d’ensenyament per reclamar que es faci efectiva l’ampliació de l’institut Montgròs, emparaulada des del 2014.

El centre va funcionar durant cinc anys en mòduls prefabricats. El curs 2012/13 es va construir l’edifici actual, pensant que seria només per a ESO, i l’any següent es van incorporar els estudis de Batxillerat. “En el moment que va incloure’s el Batxillerat, la Generalitat va comprometre’s a ampliar l’edifici” explica l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, que denuncia també que els alumnes de Batxillerat no estudien en aules com els pertocaria, sinó en altres espais de l’edifici.

36 sol·licituds de més

Els dos instituts que es troben ubicats a Ribes (Can Puig i Montgròs) donen servei als pràcticament 15.000 habitats de la seva àrea d’influència i als 3.700 d’Olivella. Enguany es dona el cas que les preinscripcions de primer d’ESO per a l’Institut Montgròs han superat 36 l’oferta disponible (l’institut oferta 84 places, 72 d’ordinàries i 12 de necessitats eduacatives especials, i ha tingut 120 sol·licitus), cosa que ha revifat la demanda d’ampliació del centre. Des dels dos Ajuntaments es demanarà al Conseller que el departament d’Ensenyament intermediï amb les famílies que no tenen plaça assegurada a l’institut Montgròs per tal de trobar una solució satisfactòria.

Les dues alcaldesses situen l’educació com a prioritat dels seus municipis i, malgrat ser conscients que Ensenyament no és competència municipal, reclamen que s’ampliï l’institut per poder acollir cursos de cicles formatius. “La formació professional és estratègica a la nostra comarca i és important ampliar l’oferta de cicles formatius”, conclou Abigalil Garrido.

A l’institut Montgròs hi estudien uns 500 joves i compta amb tres línies de 1r a 3r d’ESO, quatre de 4t d’ESO i dues de Batxillerat.

FER UN COMENTARI