400 persones tallen l’N-340 a l’Arboç contra l’acomiadament d’un 17% de la plantilla de Saint Gobain

0
278
Foto: ACN

Unes 400 persones es van manifestar diumenge a l’Arboç contra l’ERO que l’empresa Saint Gobain Sekurit preveu aplicar a la cristalleria. Després de concentrar-se a les portes de la fàbrica, es van desplaçar per la travessera urbana de l’N-340, creuant la població i tallant el trànsit durant més d’una hora. Denunciaven que darrere l’expedient de regulació hi ha una deslocalització encoberta (fa dos anys es  va tancar la divisió de Glass i va deixar 120 persones sense feina) i portaven una pancarta contra el tancament de la planta on es produeixen vidres de cotxe. El personal està en vaga des del 19 de juny, per tant, no es produeix res des de fa dues setmanes, i dissabte acabaran les negociacions, de manera que la manifestació volia ser una demostració de força per pressionar perquè Saint Gobain retiri l’ERO i aposti per un pla de viabilitat.

En les cinc trobades que ha mantingut les últimes setmanes la direcció de l’empresa i el comitè d’empresa no hi ha hagut acostaments de cap mena. El president del comitè que representa els treballadors, José Alberto García, ha dit volen “arribar a un acord i arreglar la situació”, però ho veu difícil atès l’immobilisme de Saint Gobain.

De moment, l’ERO preveu acomiadar 51 dels 300 treballadors de l’Arboç i 42 a la planta d’Avilés, a Astúries. Que les negociacions s’hagin de fer per a les dues fàbriques alhora i que s’hagin traslladat a Madrid, no facilita les coses. Segons Garcia, si no s’aconsegueix la retirada de l’expedient de regulació, es lluitarà perquè no hi hagi “sortides traumàtiques”. També augura que després d’aquest ERO, “vindrà el tancament total”.

L’empresa, per la seva part, addueix que la planta de l’Arboç està en números vermells (de quatre milions al 2021) per la caiguda de vendes de l’automoció. Del suport institucional, el personal no hi confia. “Els alcaldes del Baix Penedès ho han elevat al Parlament, però no n’esperem res veient que fa un any i mig ens van prometre ajudes i que Saint Gobain creixeria i s’enfortiria, i mira on estem”, ha apuntat García.

FER UN COMENTARI