L’Ajuntament de Calafell ha tret a subhasta un paquet d’obres al nucli de Segur, que inclou dues grans actuacions per valor de 2.661.157 euros. Es tracta del pla de voreres, en el marc del qual es realitzaran més de 300 actuacions, i del centre cívic que es crearà a un dels edificis del Port.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “el compromís de l’Ajuntament amb Segur no pot ser més clar, amb dues inversions de les més importants que es faran en aquest mandat”. Ferré ha afegit que “estem atenent demandes i necessitats a tot el municipi, però Segur mereix un esforç especial, perquè pateix una precarietat històrica, tant material als carrers i espais públics, com de llocs on fer vida social i cultural”. “És l’hora de Segur”, ha conclòs.

Més de 300 actuacions

Al pla de voreres s’hi destinaran 1.929.514 euros. El projecte preveu actuar a 65 carrers, on es faran 304 actuacions de reparació, reconstrucció o fins i tot nova construcció. Es realitzaran especialment a la part alta i central del nucli, en la franja que va des de la carretera fins a l’autopista, i entre l’avinguda de França fins al límit amb el terme municipal de Cunit, que és on hi ha la concentració més gran de desperfectes i de manca de manteniment.

Fomentar la cohesió social

Per a l’adequació del centre cívic s’hi reservaran 732.143 euros. El nou equipament comptarà amb un espai de 1.500 m2 i inclourà també una biblioteca. Segons l’alcalde, “aquest nou equipament, junt amb la instal·lació de la base nàutica de l’escola de vela i altres activitats marítimes revitalitzaran la zona del Port. Implicaran un moviment diari de persones, que donarà vida a un espai molt desaprofitat i, de vegades, desèrtic”. 

Ferré també ha incidit en el fet que “la zona de Segur Platja aplega el 25% de la població de tot el municipi, i la major part de problemàtiques d’integració social. Disposar d’espais que fomentaran la cohesió, sobretot entre la gent més jove, en fa una inversió encara més valuosa”. 

Adjudicades les obres de remodelació del pavelló i el teatre-auditori 

En paral·lel, l’Ajuntament de Calafell també ha adjudicat les obres de remodelació del conjunt format pel pavelló Joan Ortoll, el teatre-auditori Joan Colet i l’actual biblioteca Ventura Gassol. La reforma serà integral i posarà al dia uns equipaments que han quedat obsolets. Entre els treballs destaquen la retirada de la coberta d’uralita del pavelló o l’aïllament acústic del teatre. L’espai que actualment ocupa la biblioteca (que es traslladarà en breu a l’edifici del Sindicat del nucli antic) es destinarà a usos vinculats a l’esport.

L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Voracys per un import de 3.523.870 euros. El contracte inclou la redacció del projecte (dos mesos de termini) i la realització de les obres (set mesos).

FER UN COMENTARI