49 contractes nous vinculats a plans d’ocupació a Sant Pere de Ribes

0
1057

Durant aquest mes de juliol s’han incorporat a treballar a l’Ajuntament 46 persones beneficiàries del nous plans d’ocupació i tres oficials de construcció amb tasques de supervisió, que s’encarregaran en el manteniment de l’espai públic i d’equipaments municipals i escoles. Hi ha onze peons de construcció, dotze jardiners, cinc pintors), set conserges d’equipaments, tres auxiliars administratius, dos de biblioteca, tres treballadors de la deixalleria i tres agents cívics. A més, un peó i un oficial de construcció treballaran en el projecte d’arranjament d’habitatges per a gent gran, persones amb dificultats de mobilitat o amb risc d’exclusió social. En total, aquest 2018 es destinen als plans d’ocupació 548.280 euros.

La regidora de Treball, Noelia López, ha destacat que no es només una contractació temporal de sis mesos d’un grup de persones sense feina, moltes d’elles derivades de serveis socials, sinó que hi ha “un component de formació professionalitzadora per a cada perfil” amb l’objectiu de millorar la seva capacitació i qualificació professional. Enguany, la cooperativa d’inserció laboral Nou Set farà un seguiment personalitzat de cada cas, fet que “ens ha d’ajudar que aquestes persones, un cop qualificades, amb acompanyament i amb nova experiència laboral, puguin tenir un nou contracte i novament ser inserides en el mercat laboral”, ha dit l’alcaldessa Abigail Garrido.

Raimon Rovira, president de Nou Set, explica que com a cooperativa especialitzada en inserció treballa “a través d’un itinerari personalitzat d’inserció sociolaboral que implica la formació tant laboral com transversal, poder oferir pràctiques en empreses, poder contactar i fer entrevistes laborals, la possibilitat de cofinançar accions complementàries (com l’obtenció del carnet de conduir, el de manipulació d’aliments, etc.) i també sessions de millores personals”.

FER UN COMENTARI