El 50% de penedesencs té privacions i el 40% no pot anar de vacances

0
1513

L’Institut d’Estadística de Catalunya publicava dilluns el resultat d’una enquesta sobre condicions de vida el 2016, que donava uns resultats que contrasten clarament amb tot aquell que afirma que el país ha sortit de la crisi. Entre les dades territorials que dona, s’afirma que el 48,8% de la població del Penedès té alguna privació, per sobre de la mitjana catalana, que és del 45,2%. Més alt és el percentatge de llars penedesenques que reben alguna prestació social, el 57,5% (per sota de la mitjana catalana, que és del 60,9%); entre ells, el 45,8% reben prestacions per vellesa i supervivència i el 46,6% d’atur.
Amb aquestes dades, no és estrany que l’enquesta també constati que fins a un 39,3% de llars penedesenques no es poden permetre fer una setmana de vacances a l’any, cinc punts per sobre de la mitjana catalana; i una de cada tres llars del Penedès no té capacitat per fer-se càrrec de despeses imprevistes (en aquest cas, cinc punts menys que la mitjana catalana).

Altres dades que aporta l’estadística de la vegueria és que la despesa mitjana mensual de l’habitatge principal és de 354 euros, i que els ingressos mitjans nets per persona són de 12.444 euros/any.

FER UN COMENTARI