500 persones donen escalf a Vilafranca a l’esposa del conseller Forn, empresonat

0
2792

El 60è dia consecutiu -des d’aquell 12 de novembre- en què músics vilafranquins es concentraven al vespre a la plaça de la Vila de Vilafranca per interpretar El cant dels ocells de Pau Casals, per reclamar l’alliberament dels presos polítics catalans, ha comptat amb la presència excepcional de l’esposa del conseller d’Interior de la Generalitat Joaquim Forn. Laura Masvidal ha volgut acompanyar-los en agraïment pel suport que els estan donant, i ho ha fet acompanyada de dues germanes seves, de la seva mare i també de dos cunyats.

Per a tal ocasió la plaça de la Vila feia goig, amb més de 500 persones donant-los el seu escalf, en un acte senzill, modest, solemne i alhora trist. Ha començat amb la interpretació a capella del Cant dels ocells per part d’una quarantena de cantaires de diferents corals vilafranquines, que ha tingut com a rèplica posterior la interpretació de la mateixa peça (símbol internacional de la pau des que el músic vendrellenc l’interpretés l’any 1961 a la seu de l’ONU) per part d’una trentena de músics, cadascun amb els seu instrument: gralles, flautes, saxos, violoncel, percussió… S’ha fet amb més públic que mai, amb gran i respectuós silenci, i amb el públic aixecant cartells on es podia llegir “Freedom!” i “Llibertat!”.

Tot seguit, Laura Masvidal ha pronunciat en públic unes paraules d’agraïment, ha dit que “música és cultura i sense cultura no hi ha llibertat”, i també ha explicat que el seu marit va demanar poder escoltar música a la presó, “perquè la música és un aliment més de l’ànima”, però que li ho van denegar. A continuació ha llegit un escrit de la seva filla gran, Anna, de 23 anys, en el qual explicava que a la presó “hi ha gent que està molt sola” però que ell no se’n sent, i que té “la serenitat de la consciència tranquil·la de saber que no ha fet res malament”.

Després d’uns quants clams de “llibertat!” per part dels assistents, dedicats a Forn però també a Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, els músics van interpretar L’estaca de Lluís Llach, corejada pels assistents, i es va tancar l’acte amb Els Segadors, interpretats per un sac de gemecs. A més, en una parada es van recollir escrits i dedicatòries del públic que la família intentarà fer arribar a Forn a la presó. Un lloc on Masvidal explicava que Forn cada vegada està més aïllat “i això el posa molt nerviós”, i on “el temps passa molt a poc a poc, mentre que a fora passa molt de pressa”.

La setmana que ve farà tres mesos d’ençà de l’última vegada que Joaquim Forn va ser a Vilafranca com a conseller, el 18 d’octubre, per inaugurar l’ampliació del parc de Bombers.

FER UN COMENTARI