55 prescriptors de vins fan una immersió de tres dies al Penedès

De diumenge a dimarts, una cinquantena sommeliers i representants de restaurants amb estrelles Michelin de Catalunya i de diferents punts de l’estat espanyol, així com periodistes de mitjans especialitzats i generalistes, han estat al Penedès convidats per la DO Penedès i Qalidès Terrers del Penedès. L’objectiu d’Experiència Penedès, que és com els seus impulsors han anomenat la iniciativa, ha estat transmetre els més de 3.500 anys de la història vitivinícola de les nostres comarques i fer que tots els participants coneguessin el territori d’una forma autèntica. És per això que s’ha optat per allotjar els 55 prescriptors en diverses masies de l’Associació de Masies del Penedès. “És un projecte molt ambició i la nostra voluntat és que la gent marxi havent connectat al màxim amb les persones i l’entorn del Penedès”, explicava Marcelo Desvalls, president de Qalidès.

Durant aquests tres dies, s’ha organitzat un programa divers. Des de l’acte de benvinguda al Vinseum amb diferents xerrades sobre la DO Penedès, fins a una visita amb excavació inclosa al jaciment de la Font de la Canya, passant per un taller de castells a Cal Figarot, un de pedra seca a la finca d’Albet i Noya, visites a diferents cellers i un showroom al Castell de Sant Martí per poder degustar els vins de terrer dels 22 cellers participants en la iniciativa.

Laia Roig, cap de comunicació i màrqueting de la DO, destacava el fet de poder apropar el Penedès directament al prescriptor: “Els cellers treballen per aconseguir els seus consumidors, però a nosaltres ens interessa molt arribar als prescriptors, donar-los a conèixer les nostres subzones i fer que visquin la terra, per això estem molt satisfets amb Experiència Penedès”.

FER UN COMENTARI