65.000 alumnes han començat aquesta setmana el curs escolar 2022/23 a la vegueria Penedès

0
146
El delegat del Govern al Penedès i el territorial d'Educació, parlant amb professores de l'escola de Copons.

El curs ha començat a la vegueria del Penedès amb un total de 65.330 alumnes matriculats a infantil, primària i ESO i amb 2.822 grups-classe, dels quals a educació infantil són 12.097 alumnes matriculats amb 631 grups, a primària són 29.777 alumnes en 1.366 grups i a Secundària són 23.462 alumnes matriculats i 825 grups. Pel que fa al personal docent, en total han iniciat el curs 4.976 professionals, segons ha informat avui la Delegació del Govern al Penedès, en la primera ocasió en què presenta les dades del curs territorialitzades.

El delegat David Alquézar ha incidit en la importància de la presentació d’aquestes dades, ja que suposa poder treballar amb la realitat del territori, així com poder fer front als reptes que es presenten al Penedès.

El curs 2022/23 ha començat amb un edifici nou per a l’escola Teresa Godes i Domènech del Montmell (Baix Penedès) i també serà el primer any que l’escola Quatre Vents de Copons (Anoia) farà el curs sencer a l’edifici nou. El Departament d’Educació ha destinat 3,85 milions d’euros en aquestes dues obres.

Les novetats d’aquest curs han estat marcades per la gratuïtat de l’Infantil de 2 anys a les escoles públiques municipals i per l’increment de matrícules en els Cicles de Formació Professional, amb un augment de 556 matriculats al Penedès, respecte al curs anterior. També hi ha hagut una reducció de les ràtios a l’Infantil de 3 anys, que de manera majoritària s’han reduït a 20 o menys alumnes per aula, aprofitant el descens de matriculacions en aquesta franja d’edat.

FER UN COMENTARI