Un total de 658 infants i joves, des dels 3 fins als 18 anys, s’espolsaran la vergonya i la timidesa i pujaran a l’escenari del Teatre Àngel Guimerà (TÀG) per representar les 31 obres de teatre que han preparat amb l’ajuda del professorat durant l’horari lectiu. Serà entre el 9 i el 19 d’abril en el marc del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès, que enguany arriba a la seva 40a edició amb la participació de vint centres escolars de tota la comarca.

El festival, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès, s’ha celebrat de forma ininterrompuda i amb un alt índex de participació any rere any, un fet que constata la importància que el professorat atorga al teatre com a eina pedagògica. I és que, amb la posada en escena, els alumnes guanyen seguretat personal, prenen consciència del seu cos a través de l’expressió corporal i milloren la seva comunicació verbal, entre altres habilitats. Alhora es referma l’hàbit i el valor del treball en equip, la qual cosa també permet treballar la convivència als centres educatius valorant l’esforç de cadascú durant tot el procés, des de la creació o adaptació del text fins a l’elaboració dels decorats i espais escènics.

Cartell amb segell vendrellenc

El Festival, patrocinat per la Diputació de Tarragona,  se celebra a tot el Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, que comparteixen un mateix cartell per a la seva difusió. En aquesta ocasió, el disseny ha anat a càrrec de l’alumnat dels centres educatius del Baix Penedès. Un total de 81 treballs es van presentar en el concurs per escollir la millor proposta, que va guanyar la realitzada pels nois i noies de les classes dels Gegants i els Nans de l’Escola d’Educació Especial Garbí, del Vendrell.

FER UN COMENTARI