76 embarcacions i 226 navegants, a la 41a Regata Columbretes de Vilanova

0
605

La 41a edició de la Regata Columbretes – Gran Premi Aedas Homes que ha organitzat el Club Nàutic Vilanova, la primera prova del calendari oficial de competicions d’altura en un any, va comptar amb la participació molt alta, de 76 embarcacions, amb 228 navegants i 15 clubs de tot el litoral català. Tenia lloc aquest cap de setmana, amb sortida i lliurament de premis des del port esportiu de Vilanova, i es notava que els regatistes tenien ganes de sortir a la mar, ja que feia molts anys que una regata de creuers no aplegava més de 70 embarcacions a Vilanova.

Es van organitzar dues proves, una de llarga de 71 milles, fins a la plataforma Casablanca i tornar, puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris, A-Dos, A-3 i Altura; i una de curta de 36 milles, fins al castell de Tamarit, puntuable pel Circuit Català de Regates Costaneres 2021. Es va fer amb vent de llevant de 15 nusos que va aguantar fins a les 9 del vespre, quan va caure per complet. També hi va haver mar de fons de llevant, fet que va endarrerir molt l’arribada de les embarcacions de la prova llarga.

El primer classificat en temps real va ser Smerit, de Tito Moure, del Club Vela Blanes, amb 8h 15’ 54’’, que va batre el rècord de la prova que tenia ell mateix. Cal destacar també cinc podis per part de vaixells del CN Vilanova, com són: en la regata llarga, el tercer lloc de I’Orana, de Jordi Zaragoza, en classe ORC A2; i en la regata curta, en classe creuer ORC, el segon lloc d’El Travieso, d’Àngel Blázquez; i en classe ORC promoció, podi complet vilanoví amb Bandit, de Jesús Ortiz; Mufo, de Xavier Mujal; i Sapphire, de Pere Amorós.