25 agents de la Policia Local vetllaran per la seguretat a les zones de màxima concurrència i un equip de 52 persones realitzaran les tasques de neteja a platges i espais públics la Nit de Sant Joan. Aquest és el dispositiu que, un any més,  ha coordinat l’Ajuntament de Vilanova amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana, la mobilitat circulatòria a la façana marítima i la neteja de les platges així com d’aquells espais públics que s’utilitzen per fer-hi les revetlles.

El dispositiu de seguretat durant la revetlla anirà a càrrec de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. En el cas dels locals, un total de 25 agents treballaran durant la nit i matinada realitzant tasques de detecció i prevenció de possibles incidents.

Reforç en tota la façana marítima
El dispositiu de la Policia Local preveu patrulles permanents a la façana marítima i presència itinerant a les revetlles autoritzades als diferents xiringuitos de les platges, així com al parc de la Torre d’Enveja, La Collada – Els Sis Camins, plaça de l’Enxaneta, jardins de Francesc Macià, plaça del Port i Parc Samà.

Entre d’altres es farà especial incidència en els controls d’alcoholèmia i drogues en vies urbanes i interurbanes. La Policia Local també incidirà en la venda d’alcohol a menors d’edat i sancionarà aquells establiments i/o persones que incompleixin la normativa. El dispositiu especial també contempla accions de reforç en la mobilitat, de manera que la Policia Local regularà els accessos a la façana marítima. Quant a l’assistència mèdica i sanitària, es donarà cobertura a tota la façana marítima amb la presència de 3 ambulàncies amb unitats de suport vital avançat i personal d’infermeria.

Reforç en neteja
Per minimitzar la presència de residus a l’espai públic i a les platges finalitzades les revetlles, 52 persones treballaran en diferents torns de servei, ordinari i extraordinaris. Des de la mitjanit hi haurà 4 efectius a les platges de Ribes Roges, Adarró i El Far realitzant tasques de neteja manual, mentre que s’incrementarà amb 15 efectius els serveis ordinaris de platges que a partir de les 6  realitzaran recollida manual de residus a la sorra. També s’allargarà els serveis de neteja a la resta de platges.

Finalment, també es reforçarà la recollida i neteja amb camió cisterna i escombradora en la resta de punts de la ciutat que habitualment també acullen celebracions durant la Nit de Sant Joan.

FER UN COMENTARI