Aquesta setmana l’Ajuntament de Calafell ha aprovat definitivament el pressupost per a aquest 2018. Una de les partides en inversió més important és la renovació de l’enllumenat públic amb 1.200 fanals led més. En total, l’ampliació del contracte de l’enllumenat ascendirà a 1,5 milions d’euros, que repercutiran principalment en tres nuclis i urbanitzacions del municipi: Bellmar, part de Calafell Residencial i el sector est del nucli de la Platja.

A Bellmar la renovació serà integral: no es canviaran tan sols els punts de llum, sinó també els bàculs i tots els cablejats, ja que la instal·lació actual és obsoleta. A Calafell Residencial es completarà la renovació que ja es va iniciar abans de l’estiu en alguns dels seus carrers.

Ja no quedaran bombetes prohibides

En el cas del sector est de la Platja, entre el carrer Àngel Guimerà i l’Estany, també hi haurà una intervenció de renovació total. El barri té un dels enllumenats més antiquats de tot el municipi, per això sovint hi ha avaries que no es poden resoldre, justament perquè la tecnologia que empren actualment està prohibida i no hi ha recanvis.

Els nous fanals utilitzaran la tecnologia led, cosa que suposarà un important estalvi energètic i econòmic i es pal·liarà també la contaminació lumínica.

Amb aquests 1.200 nous punts de llum, al municipi de Calafell ja no quedarà cap fanal que utilitzi bombetes de vapor de mercuri, actualment prohibides.

FER UN COMENTARI