L’Ajuntament de Banyeres comença els tràmits per expropiar els terrenys del jaciment

0
1122

Aquesta setmana l’alcalde de Banyeres s’ha reunit amb els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament per començar els  tràmits per expropiar els terrenys on hi ha el jaciment de la ciutat íbera. L’equip de govern s’havia fixat com a data límit el 31 de desembre per arribar a una entesa amb els dos propietaris del solar.

L’acord finalment no ha arribat i per això, segons l’alcalde, Amadeu Benach, han decidit moure fitxa: “hem començat a traçar el full de ruta per tirar endavant un Pla Especial que ens ha de portar a expropiar el terreny en un termini de 9 o 10 mesos”, explica. Tot i això, el mateix dia que es traçava aquest full de ruta, els advocats dels dos propietaris del terreny es posaven en contacte amb l’Ajuntament per sol·licitar una nova trobada. Ambdues parts s’han emplaçat dimarts vinent i, paral·lelament, dijous l’Ajuntament mantindrà una reunió amb la Generalitat.

La ciutat íbera descoberta té 2,5 ha i és comparable en importància a la d’Ullastret. Els terrenys de la discòrdia fan 40.000 m2 i inclouen dos habitatges (segona residència). Segons l’alcalde, l’oferta feta per l’Ajuntament era de 80.000 euros per adquirir 29.000 m2 d’aquest terreny i a més  assumia els costos de la segregació de la finca perquè els propietaris poguessin quedar-se els habitatges. Aquesta oferta no ha satisfet un dels dos germans, que vol que el consistori li construeixi un nou habitatge en un altre emplaçament.

Per Benach, l’expropiació pot costar menys que els 80.000 euros que s’oferien, però endarrerirà el procés un any. “De totes maneres, si el jaciment ha estat 2.000 anys en aquest emplaçament, pot esperar un any més”, conclou.

FER UN COMENTARI