El passat diumenge 19 de maig la colla sardanista vilafranquina Circell va participar al concurs de sardanes de Perpinyà, que acollia la jornada fent honor a la Capitalitat de la Sardana 2019.

La colla vilafranquina era l’única participant del Penedès-Garraf, ja que la majoria de colles catalanes concursants provenien de la província de Girona i de la barcelonina. La Colla Circell, que es va fundar el passat 2018, va ser l’única que competia en la modalitat de Colles Lliures com a colla veterana, malgrat la seva joventut.

Un total de vint-i-vuit colles van participar a la competició del poble francès, durant el qual es van ballar cinc sardanes de lluïment: tres en la modalitat Catalunya Gran i dues en la modalitat Veterà.

El concurs es va iniciar amb una sardana revessa, on els balladors i balladores desconeixen la composició de passos llargs i curts i han de competir per esbrinar-ne el tiratge, que només és conegut pels seus autors i es manté en secret fins aquest moment. La cloenda de l’acte va ser una tradicional sardana de germanor amb les colles i el públic que s’hi afegia com a balladors i la cobla Mil·lenària com a banda sonora.

A més, aquest diumenge la colla participarà al 34è aplec de la sardana de Vilafranca que ha organitzat l’agrupació Vilafranca Sardanista al parc Tívoli a les 17h de la tarda.

 

FOTO: Colla Circell

FER UN COMENTARI