El pròxim cap de setmana l’Arboç celebra la setena edició de l’Enramada, la Mostra Enogastronòmica de la Coca del Penedès. Des de divendres a la tarda i fins dissabte a la nit, a la plaça de Catalunya s’hi podran degustar les diferents coques elaborades per sis forns de diferents punts del Penedès (Bellvei, l’Arboç, Calafell, La Ràpita, El Vendrell i Roda de Berà) i maridar-ho amb els vins de sis cellers de la DO Penedès. A més, hi haurà un estand on se servirà cervesa artesana de proximitat, parades de productes agroalimentaris locals i també dos restaurants que portaran diferents menges per degustar.

“En aquests sis anys hem vist evolucionar molt les propostes de les coques enramades que porten els forns i darrerament hem tastat coques sorprenents, molt diferents de les habituals”, comenta el regidor de Turisme, Alfons Ribas.

La mostra s’inaugurarà amb la xerrada “Sensacions mediterrànies”, a càrrec de la xef manresana Montse Estruch, del restaurant el Cingle de Vacarisses. Al llarg del dia i mig que durarà, l’espai de degustació es complementarà amb moltes altres propostes com tres showcookings a càrrec de diferents xefs del Penedès, tallers de cuina i, per primera vegada, també un tast d’olis dirigit per Jordi Pascual Solé, propietari d’olis Torclum, de la Bisbal del Penedès. A més, hi haurà concerts, una mostra del folklore local, inflables, tallers infantils i una caminada per la vinya penedesenca entre l’Arboç i Llorenç del Penedès, que acabarà amb una visita comentada i tast de cava a la Cooperativa de l’Arboç.

L’Enramada solidària

L’organització espera servir 16.000 degustacions de coca. Els tiquets es vendran al mateix espai per 1 euro (depenent de la coca es demanarà un o més tiquets), la copa de l’Enramada valdrà 2 euros i també es vendrà un davantal solidari per 5 euros. I és que enguany, la mostra de coca enramada recaptarà fons per les associacions de malalts de ronyó Ader i Alcer. A més de la venda del davantal, l’altra acció solidària serà el taller de cuina saludable que oferirà dissabte al migdia la bioquímica Mery Ruiz Cendoya.

 

 

 

FER UN COMENTARI